Politieman Making A Murderer klaagt Netflix aan

MANITOWOC - Een van de rechercheurs die te zien is in de Netflix-reeks Making A Murderer, klaagt de streamingservice aan voor smaad. Volgens Andrew Colborn wordt hij er in het programma valselijk van beschuldigd te hebben geknoeid met bewijsmateriaal in de rechtszaak tegen Steven Avery en Brendan Dassey.

In de rechtbankpapieren stelt Colborn volgens Variety dat hij sinds de lancering van het programma eind 2016 "op wereldwijde schaal is veracht en belachelijk is gemaakt". Zijn advocaat laat in een verklaring weten: "Hij dient deze aanklacht in om orde op zaken te stellen en zijn goede naam te herstellen."

Colborn verklaart in de documenten dat het programma de kijkers tot de conclusie laat komen dat er bewijs is geplant op de moordplek van Teresa Halbach, de vrouw waar het onderzoek om draait. Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey zitten vast in die zaak. De makers van het programma Laura Ricciardi en Moira Demos hebben altijd volgehouden met de serie slechts te willen bewijzen dat er erg veel fout is gegaan in het politie-onderzoek en de rechtszaak.

De rechercheur klaagt naast Netflix ook Ricciardi en Demos aan en het productiehuis achter Making A Murderer.