Green Book en Rhapsody beste films

Green Book en Bohemian Rhapsody zijn tijdens de uitreiking van de Golden Globes zondag uitgeroepen tot de beste films van het afgelopen jaar.

Green Book won in de categorie 'musical of comedy'. De film vertelt het verhaal van de opmerkelijke vriendschap tussen pianist Don Shirley (Mahershala Ali) en uitsmijter Nick 'Tony Lip' Vallelonga (Viggo Mortenson). Andere genomineerden in de categorie waren Crazy Rich Asians, The Favourite, Mary Poppins Returns en Vice.

De Hollywood Foreign Press Association riep Bohemian Rhapsody uit tot beste dramafilm, de belangrijkste filmaward van de avond. De film volgt Freddie Mercury (Rami Malek) tijdens de opkomst en het succes van de band Queen, tot aan de aidsdiagnose van de zanger. Malek won ook de Globe voor beste acteur. Andere films met een nominatie in de categorie waren Black Panther, BlacKkKlansman, If Beale Street Could Talk en A Star Is Born.

Eerder op de avond ging de Globe voor de beste animatiefilm naar Spider-Man: Into The Spider-Verse, dat Incredibles 2, Ralph Breaks The Internet, Mirai en Isle of Dogs versloeg.