Foto van ei breekt Instagramrecord Kylie Jenner

De eerste foto van Kylie Jenners dochter Stormi Webster is niet langer het meest gelikete kiekje op Instagram. Die eer gaat sinds zondagavond naar een foto van een ei.

Het account @world_record_egg ging een experiment aan om het ei de meeste likes in de geschiedenis van Instagram te bezorgen. "Laten we samen een wereldrecord halen en de meest gelikete post op Instagram worden", staat in de bio van het account, dat slechts één foto telt.

Volgens BuzzFeed had de foto zondagochtend nog 'slechts' 9 miljoen likes, maar toen de recordpoging wat publiciteit kreeg, werd er ongeveer een miljoen keer per uur op het hartje naast de foto geklikt. De site vroeg een interview aan met de persoon achter het account, maar die wilde slechts per mail antwoord geven. In een reactie verklaarde de bedenkers van de recordpoging grappend dat "Henrietta, een kip van het Britse platteland" achter de foto zat, en dat zij zelf het ei, dat ze Eugene noemt, gelegd heeft.

View this post on Instagram

Let’s set a world record together and get the most liked post on Instagram. Beating the current world record held by Kylie Jenner (18 million)! We got this 🙌 #LikeTheEgg #EggSoldiers #EggGang

A post shared by EGG GANG 🌍 (@world_record_egg) on