Maîtresse El Chapo behaagt nu de rechtbank

Ze hebben ooit een bed gedeeld – nu helpt ze justitie haar voormalige geliefde voorgoed vast te zetten.

El Chapo maîtresse Lucero Guadalupe Sánchez López onthulde donderdag in een rechtszaal in Brooklyn details van haar relatie met de Mexicaanse drugsbaron. Doel: zelf uit de gevangenis blij ven.

Sánchez, 29, vertelde juryleden dat ze 21 was toen ze El Chapo voor het eerst ontmoette in 2010. Ze werd zijn maîtresse een jaar later, getuigde ze.

“Tot vandaag ben ik nog steeds in de war, omdat ik dacht dat we in partners waren,” zegt ze. “Ik probeerde altijd om hem gelukkig te maken. Soms hield ik van hem en soms ook niet. ‘

Met een jong klinkende maar heldere stem zegt Sánchez dat ze vanaf oktober 2011 marihuana ging smokkelen voor Chapo. Uiteindelijk overschreden de zendingen 400 kilo, getuigde ze.

Sánchez beweerde dat ze niet voor het werk werd betaald.

In het begin zag ze Chapo één of twee keer per maand, zei ze, terwijl ze hem op verschillende plaatsen bezocht.

Sánchez mocht geen mobiele telefoon meenemen, en ze kreeg een blinddoek voor tijdens een deel van de reis, zei ze.

 

Sánchez was bij El Chapo toen hij voor Amerikaanse en Mexicaanse troepen vluchtte door een geheime tunnel onder een badkuip. “Guzman was naakt”, zei Sanchez. “Hij ging ervandoor en liet ons achter.” Ze vertelde haar verhaal terwijl de vrouw van Guzman, Emma Coronel Aispuro uitdrukkingsloos in de tribune zat.

Bron(nen):   CBS