Robèrt van Beckhoven onder de indruk van bakkers

Beroemd
door anp
zaterdag, 02 februari 2019 om 8:23
van beckhoven onder de indruk van bakkers1549092741
Robèrt van Beckhoven roemt de deelnemers van het zesde seizoen van Heel Holland Bakt. De meesterpatissier omschrijft het niveau van dit seizoen in het AD als ''onvoorstelbaar hoog''. Zondag vindt de finale plaats.
Dat het niveau steeds hoger wordt, maakt Van Beckhoven niet strenger. ''Ga er maar eens aan staan: klein oventje, weinig tijd, hoge druk, overal camera's'', zegt hij in de zaterdagkrant. ''Moet ik die mensen dan gaan afzeiken? Mooi niet.''
De kritiek op kandidate Maroeska, die volgens sommige kijkers te veel ervaring zou hebben met koken, wuift hij weg. Sommige eerdere kandidaten hadden minstens zo veel ervaring, benadrukt Van Beckhoven. Daarnaast zegt hij dat ''een kok absoluut geen bakker'' is. De kritiek stoort hem ''wel een beetje''.
Wie is de mol
Het past bij de op het oog immer vrolijke Van Beckhoven, die bij Heel Holland Bakt meewerkt aan een waar kijkcijferkanon: op de halve finale stemden ruim 3,4 miljoen mensen af. Het is echter niet het enige goedbekeken programma waar de patissier aan meedoet. Dit jaar maakt hij ook zijn opwachting in Wie is de Mol.
Van Beckhoven schrok aanvankelijk van het aanbod om mee te doen, maar besloot - met instemming van zijn vrouw, waarmee hij zijn bedrijf bestiert - mee te doen. Ook daar zien de kijkers geen andere Robèrt, benadrukt hij. ''Als ik ergens voor ga, ga ik er 100 procent voor. Dus in dat opzicht ben ik echt mezelf.''