Winnares Anna werd twee keer afgewezen voor Heel Holland Bakt

Drie keer was scheepsrecht voor korporaal Anna Yilmaz (29), de glorieuze winnares van Heel Holland Bakt. Ze had zich eerder opgegeven, maar mocht toen niet meedoen. Waarom ze twee keer eerder werd afgewezen om aan het programma mee te doen, is haar nooit duidelijk geworden. “Maar ik heb niet opgegeven en ben gewoon mezelf gebleven.”

Half oktober al werd de finale van de bakwedstrijd opgenomen en sindsdien heeft Anna het winnen geheim moeten houden. Haar vriend, moeder, zusje en een paar vrienden waren bij de opname. Maar de meeste collega’s wisten van niets. “Als ik in een weekend thuis had geoefend voor een taart sneed ik die in stukken en nam ik ‘m maandag niet in z’n geheel mee naar werk. Want als het er spectaculair uit zou zien, zouden ze misschien iets gaan vermoeden. Gelukkig trapten ze erin, zegt ze tegen de Nos.”

Speciaal voor haar grote droom, meedoen aan het bakprogramma, sloeg ze een missie met Zijner Majesteit Evertsen over. Ze is zelfs tijdelijk overgeplaatst naar de kazerne in Doorn. “Mijn leidinggevende zei: ‘Dit is een once in a lifetime, ik ga dit voor jou regelen.'”

 

Bron(nen):   Nos