Zoveel verdienen verleiders Tempation Island als ze seks hebben met deelnemers

Temptation Island is de ultieme guilty pleasure. Het gluren naar stellen die wel of niet vreemd gaan, weet wekelijks honderdduizenden Nederlanders te boeien. Maar waarom doen die koppels mee? En wat levert het op voor de verleiders van de show?

Voor wie het niet weet: In Temptation Island worden koppels gescheiden van elkaar in een huis gestopt ergens op een tropisch eiland. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zijn er zogenoemde verleiders van het andere geslacht actief. Met hun afgetrainde torso of forse boezem proberen ze de deelnemers zover te krijgen dat ze vreemdgaan. Het programma wordt dan ook gezien als een relatietest.

Tv-recensente van het AD Angela de Jong bespreekt hoe het kan dat er mensen te vinden zijn die daaraan meedoen. Ze denkt dat de deelnemers simpelweg op zoek zijn naar roem. “Mijn vriend is zes keer vreemdgegaan en nu zie ik dit als de ultieme relatietest. Ik vind het niet geloofwaardig,” zegt ze. Het lijkt er meer op dat ze er een tv-carrière uit hopen te slepen.

En dan de verleiders. De Jong vertelt dat presentator Rick Brandsteder blijft volhouden dat ze het enkel doen voor een gratis vakantie, maar dat is onzin weet ze. “Ik heb toevallig iemand leren kennen die is gevraagd om mee te doen als verleider,” vertelt de recensente. En die zei haar dat ze bepaald niet voor niets deelnemen aan de realityshow.

Voor iedere kandidaat die ze weten te zoenen krijgen de verleiders 3.000 euro. Voor iedere vrijpartij kunnen ze 10.000 euro bijschrijven op hun rekening. Lukt het ze dus om alle vier de deelnemers te zoenen en om ermee het bed in te duiken dan verdienen ze in totaal 52.000 euro.

Bron(nen):   AD