Hazes jr: “Mijn vader was ook een plaag”

Hazes jr wordt steeds eerlijker over zijn bijna altijd dronken vader. ¨Ik kan het wel allemaal heel mooi gaan maken, maar dat was gewoon zo. Hij was een mix van hoe een vader moet zijn en hoe een vader níét moet zijn.” Hij geeft voorbeelden te over in een gesprek met De Morgen:

“Mijn zus en ik wisten: papa komt straks thuis, afwachten hoe zijn bui is. Dat is een van de weinige dingen waarvan ik zeker weet: dat gaat mij nooit gebeuren. Mijn kind mag mij nooit dronken zien. Ik heb bijvoorbeeld geen alcohol in huis, dat is gewoon een regel. Dus in dat opzicht heeft die ouwe mij wel wakker geschud. Maar aan de andere kant: ik hou echt van een drankje.”

“Ik mocht ook nooit vriendjes mee naar huis nemen. Omdat hij niet tegen allerlei stemmen door elkaar kon. Ook Telekids  kon hij niet handelen, die stemmetjes van SpongeBob en zo. Ik snapte dat toen niet, maar nu denk ik dat de man gewoon vaak een kater had. Ik reken hem nergens op af. Dankzij hem hebben we ook een fijne jeugd gehad. We hadden centjes en mijn moeder kon daar leuke dingen mee doen. Dus ik ben hem ook dankbaar.”

Overigens is hij ook trots. Bijvoorbeeld op het feit dat pa een medereiziger in een vliegtuig in elkaar sloeg. ¨Voor mij was het grootste bewijs van zijn liefde dat ik als klein kind een klap kreeg van een andere passagier in het vliegtuig en mijn vader die man vervolgens halfdood sloeg. Dat was zijn manier van vader zijn: je moest niet aan de mensen komen van wie hij hield.”

 

Bron(nen):   De Morgen