Vlaamse musicalster geëlektrocuteerd: “We hoorden een knal, gevolgd door een blauwe flits”

De Belgische musicalster Arne Decock overleed zaterdagnacht toen hij op een elektriciteitspaal klom en de bovenleiding aanraakte. Langzaam komen meer details naar buiten over het verschrikkelijke ongeval.

De achttienjarige Decock fietste samen met een vriendin om 3 uur ‘s nachts van een feestje naar huis. Plotseling stopte hij en liep door de berm naar de spoorlijn Puurs-Boom-Antwerpen. De vriendin bleef op het fietspad achter en keek toe hoe Arne in de paal klom. Hij had een stok of ander voorwerp bij zich waarmee hij de bovenleiding aantikte. 3.000 volt schoot door zijn lichaam. De jongen was op slag dood en viel naar beneden.

Een stel dat naast de spoorlijn woonde, hoorde alles. “We hoorden plots een knal, gevolgd door een blauwe flits”, zegt Walter Verheyen. “Meteen daarna volgde een schreeuw en het gekrijs van een vrouw. Even later zijn de hulpdiensten massaal gearriveerd. Toen ik buiten ging kijken, zag ik hoe agenten de spoorwegberm aan het doorzoeken waren.”

Er zijn geen aanwijzingen voor zelfmoord. Vermoedelijk ging het om stoerdoenerij met een dramatische afloop. Arne Decock was in Vlaanderen bekend van de hoofdrol in de Ketnetmusical ‘Kadanza T2gether’. Daarnaast had hij rolletjes in de films ‘De Club van Sinterklaas en het Pratende Paard’.

Dit bericht bekijken op Instagram

Herfst. 🍁

Een bericht gedeeld door Arne Decock (@arne_decock) op

Bron(nen):   HLN