Floortje Dessing maakt langste reis ooit

Floortje Dessing heeft voor het zesde seizoen van haar bekroonde programma Floortje naar het einde van de wereld haar langste reis tot dusver gemaakt. De presentatrice was liefst een maand onderweg om op het eiland South Georgia te komen.

Op het eiland, zo'n 1500 kilometer boven Antarctica in de Zuidelijke Atlantische Oceaan, ontmoet Floortje de Britse Sarah. Zij runt daar het meest afgelegen museum ter wereld. "Ik heb al heel wat onvergetelijke, indrukwekkende en soms ook eindeloze reizen mogen maken, maar nog nooit was ik zo lang onderweg en ging ik zover weg van de bewoonde wereld", aldus Floortje. "En als we het dan toch over mijlpalen hebben, nergens zag ik zo ongelofelijk veel wildlife en ongerepte natuur als op dit kleine eiland."

Ondanks de lange reis was de ontmoeting met de hoofdpersoon "nog nooit zo kort". "Ik heb Sarah slechts zes uur kunnen spreken omdat de boot weer door moest. Toch waren zowel de ontmoeting met Sarah als de reis zo indrukwekkend dat ik er twee afleveringen van heb gemaakt."

Het nieuwe seizoen van Floortje naar het einde van de wereld begint op 28 februari op NPO 1.