Jussie Smollett aangeklaagd voor valse aangifte

Beroemd
door anp
donderdag, 21 februari 2019 om 3:22
jussie smollett aangeklaagd voor valse aangifte1550715854
De autoriteiten in Chicago hebben Jussie Smollett aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte en het verstoren van de orde. Dat heeft een woordvoerder van het politiekorps van de stad bevestigd op Twitter.
De zegsman liet woensdagavond (lokale tijd) weten dat rechercheurs in de zaak contact zullen opnemen met de advocaten van Jussie om de procedure rond zijn arrestatie te bespreken. Op het doen van een valse aangifte staat een maximale straf van één tot drie jaar cel.
De mededeling kwam enkele uren na het bericht dat de politie Jussie officieel had aangemerkt als verdachte in de zaak. De Empire-acteur moet donderdagmiddag voorkomen.
De 36-jarige deed eind januari een melding van mishandeling door twee mannen die racistische en homofobe opmerkingen maakten. De openlijk homoseksuele acteur kreeg in eerste instantie veel steunbetuigingen voor zijn verhaal, maar zijn verklaring werd niet veel later al in twijfel getrokken. Zelf heeft Jussie altijd stellig ontkend dat hij zelf achter de aanval zat.