Lil’ Kleine gaf 40.000 euro uit aan kleding. In één keer

Rapper Lil' Kleine staat er om bekend dat hij graag pocht met zijn rijkdom. Zo vertelt hij aan het Parool dat hij eens in Parijs in een winkel 40.000 euro heeft uitgegeven aan kleding. De reden? Hij werd weggekeken door de medewerkers van de exclusieve modezaak.

“Daar ga ik heel slecht op," zegt hij. "Om een statement te maken, koop ik dan zo veel, ook dingen die ik niet eens wil. Ik heb toen heel veel uit de rekken gepakt, voor 40.000 euro, zo bleek bij de kassa. Toen ze me vroegen of ik dat wel kon betalen, werd ik zo boos dat ik ook nog heb geroepen: doe die hutkoffer daar er ook nog maar bij. In die winkel kom ik dus nooit meer.”

Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, heeft anderhalve kamer vol met kleren. “En nee, alles hangt niet keurig op kleur. Mijn werkster ordent de boel twee keer per week. Ze wast en strijkt alles. Ik ben haar dankbaar, want het is er gewoon een zootje. Ik trek alles uit de rekken en hang het niet terug, maar leg het op de grond”, zegt hij. De muzikant shopt graag. “Ik kan spontaan een winkel binnenlopen en dan barst ik los. Als ik koopdrang heb, koop ik alles en daarna weer een tijdje niets.”