Merel Westrik genoot van rol als mol

“Het was een ongelofelijk onvergetelijk avontuur.” Dat zei Merel Westrik. Zaterdagavond werd bekend dat zij de mol was in het programma Wie is de mol? “Het is een bevrijding”, zei de journaliste van WNL in een eerste reactie.

Merel vertelde dat ze het moeilijk vond om haar mond te houden over het programma. “Je moet steeds je mond houden”, legde ze uit. “Eerst over dat je meedoet, dan over hoe ver je bent gekomen in het spel. Vervolgens ben je zo lang aan het liegen, draaien en bedriegen dat het echt een opluchting is.”

Ze vond het een unieke kans om de saboteur te zijn in het programma. “Je leeft eigenlijk twee levens. Die van bedrieger en van kandidaat.”

Dat Merel een goede mol was, bleek uit het feit dat de negentiende editie de laagste pot ooit kende. Winnares Sarah Chronis krijgt slechts 10.150 euro, maar er had ruim 47.000 euro in de pot kunnen zitten.

Merel vertelde dat ze als mol gebruik maakte van al haar kwaliteiten. “Ik probeerde een kameleon te zijn. Soms warrig, door rommelig te zijn, chaos te creëren en te doen alsof ik opdrachten niet begreep.” Ze wilde een mengeling zijn tussen de ideale kandidaat en een goede mol.