Shownieuwspresentator: “Ik ben een vrolijker mens zonder alcohol”

Koos van Plateringen drinkt sinds anderhalf jaar geen alcohol meer en dat bevalt hem uitstekend vertelt hij in de Telegraaf. “Mijn leven ziet er totaal anders uit. Ik hoef niet meer naar de kroeg met de drang om alcohol te gebruiken.”

Eind vorig jaar vertelde de 44-jarige presentator van Shownieuws dat hij zich had laten behandelen voor een alcoholprobleem. “Het was een persoonlijke keuze om te stoppen met drinken. Al langere tijd wist ik dat het de verkeerde kant opging. Ik kon op het werk prima functioneren, maar ik leefde wel de hele week naar feestjes toe.”

“Daar ben ik in de kliniek achtergekomen. Ik dacht dat ik geen alcoholprobleem had, omdat ik doordeweeks niet dronk, maar ik was eigenlijk de hele week onbewust bezig met het moment dat ik weer kon drinken.” De presentator is blij dat hij hulp heeft gezocht. “Als ik zelf niet had ingegrepen, was het met mij misgegaan. Als ik op een feestje was en ik had te veel op kon ik zomaar uit het niets uit mijn dak gaan.”

Koos vindt dat zijn leven erg veranderd is. “Iedere ochtend ben ik fris, zalig. Hierdoor ben ik een vrolijker mens geworden. Eigenlijk ben ik weer het onbevangen kind dat vroeger op zijn zolderkamertje programma’s aan het presenteren was.”