Jort schrikt van meedogenloosheid op Tinder

Beroemd
door anp
woensdag, 10 april 2019 om 8:50
jort schrikt van meedogenloosheid op tinder1554879373
Jort Kelder zoekt liever op de 'ouderwetse' manier naar liefde. De 54-jarige presentator, die zichzelf een romanticus noemt, heeft helemaal niets met Tinder. Hij testte de datingapp voor zijn nieuwe programma Kelder & Klöpping.
"Ik had er nog nooit opgezeten", vertelt Jort in De Telegraaf. "Dat hele geswipe van ’deze staat me aan, en deze niet’ is van een meedogenloosheid... Het is keihard, ik schrok ervan. En het leidt tot een soort gevoel van oneindige beschikbaarheid en keuzestress. Dat je denkt dat er misschien nog iets leukers voorbijkomt."
Jort, die zijn relatiestatus omschrijft als "behoorlijk alleen, maar niet ongelukkig", pakt het liever anders aan. "Ik ben een romanticus. Op foto’s kun je ook niet afgaan, iets als geur is heel belangrijk en dat is voorlopig nog niet in een app te krijgen. Ik weet niet of dat alleen een generatieverschil is, hoor. Jonge vriendinnetjes van mij die klassiek zijn ingesteld, willen ook liever een brief dan een appje vol spelfouten."
Het programma, waarin Jort met Alexander Klöpping uitvecht of het vroeger beter was of niet, is dinsdag voor het eerst op tv. Jort heeft er grote verwachtingen van. "We staan tegenover Ajax - Juventus. Toch pijnlijk dat we Ajax zo’n klap in de kijkcijfers gaan toebrengen."