Scheiding kan Adele haar halve vermogen kosten

Zij is opgevoed door een alleenstaande moeder boven een discountwinkel in treurige buitenwijk van Londen. Hij zat op eliteschool Eton en was  investmentbanker bij Lehman. Maar terwijl ze samen waren verdiende Adele heel veel geld en haar man niet. Nu zou Adele gedwongen kunnen worden de helft van haar vermogen van £ 140 miljoen aan Simon Konecki af te staan, in een van de grootste scheidingen van de muziekindustrie.

Het paar kondigde gisteren in een verklaring aan dat hun driejarige huwelijk voorbij was. “Adele en haar partner zijn uit elkaar. Ze doen er alles aan om hun zoon liefdevol groot te brengen.” Het was haar eerste huwelijk en zijn tweede.

Wat volgt is een van de duurste echtscheidingen van 2019. Er waren vermoedelijk geen huwelijkse voorwaarden voor hun bruiloft in 2016. 

De zangeres, geboren als Adele Adkins, heeft vaak benadrukt dat geld haar weinig interesseert, dat ze geen  celebrity wil zijn. “Ik kom niet uit geld”, vertelde ze ooit in Vanity Fair. “Het is niet zo belangrijk voor mij.”

Voor het huwelijk was ze al 5 jaar met Konecki samen. Ze ontmoette hem toen haar carriere net op gang kwam na de release van haar tweede album, 21. Dat betekent dat ze het grootste deel van haar vermogen heeft vergaard terwijl ze met hem was. Dat maakt dat hij naar Engels recht aanspraak kan maken op de helft van dat vermogen.

Bron(nen):   The Sunday Times