Ruzie in RTL Boulevard tussen Peter R. de Vries en Quote-journalist over zaak Olcay Gulsen

Peter R. de Vries nam het gisteravond in RTL Boulevard op voor Olcay Gulsen. Daar was Quote-journalist Mark Koster aanwezig om te vertellen over de details rondom het faillissement van Gulsens modemerk Supertrash, waarover RTL Z schreef. Hij spaarde haar daarbij niet. Tot grote woede van Peter R.

Olcay Gulsen wist waarschijnlijk al langer dat haar modemerk Supertrash failliet zou gaan. Op het laatste moment wilde ze er nog een slaatje uitslaan door de reparatie van haar privéauto à 18.000 euro zakelijk te declareren. Dat is in principe faillissementsfraude.

“Het artikel is gebaseerd op vier anonieme bronnen. Mensen waarvan we niet weten wat voor rol ze in het bedrijf hebben, of ze überhaupt kennis van zaken hebben, of het hout snijdt wat ze zeggen. Daar kan je je heel moeilijk tegen verdedigen’’, reageert Peter R de Vries boos. “Ik kan je zeggen dat ik moeiteloos vier ex-werknemers van RTL Boulevard kan optrommelen die een slecht verhaal over dit programma gaan houden, maar is dat waar? Is dat ergens op gebaseerd?”

Maar Quote-journalist Mark Koster komt met allerlei documenten op de proppen die zijn gelijk bewijzen. Peter R. geeft natuurlijk niet toe en wordt nog bozer. “Welk punt willen jullie hier mee maken? Het is in elk faillissement zo dat de eigenaar tot het laatste moment probeert te redden wat er te redden valt en op zoek is naar financiers die het over willen nemen of een doorstart willen maken.”

Peter R. de Vries doet er nog een schepje bovenop: “Ik heb het gevoel dat ik hier ooggetuige ben van een karaktermoord’’, zegt hij. “Jullie komen met feiten, die absoluut geen feiten zijn’’, aldus de misdaadverslaggever. “Jij zit hier gewoon bullshit te verkondigen.’’ Wat niemand erbij zegt is dat de zoon van Peter R., Royce de Vries, de advocaat is van Olcay.

Bron(nen):   AD