Nance over dronken deelname aan tv-programma: “Dat had ik niet moeten doen”

Presentatrice Nance heeft zich geleend voor een opmerkelijk tv-programma, getiteld Drunk History. Achteraf heeft ze spijt vertelt ze aan NU.nl.

Om de een of andere reden leek het de bedenkers leuk als BN’ers semi-dronken op tv een geschiedenisverhaal zouden vertellen. Niet alleen Nance deed mee, ook andere bekende Nederlanders als Birgit Schuurman, Loes Luca en Victoria Koblenko lieten zichzelf van hun aangeschoten kant zien.

Nance had maar twee glazen wijn op zei ze eerst nog. “Dat denk ik”, zegt ze nu. “Ik heb van de week teruggekeken – althans, niet mijn eigen versie maar een andere – en toen zag ik die teller oplopen, bij hoeveel glazen wodka erin gingen. Toen dacht ik: ‘O jee, wat gebeurt er straks met mij?'”

Victoria Koblenko heeft volgens het programma 8 glazen wodka gedronken, maar spreekt wel erg coherent voor iemand die dergelijke hoeveelheden alcohol op heeft. Nance zelf is niet meer zo van de sterke drank. “Dat doe ik niet zo heel snel. Als tiener heb ik dat wel gedaan, toen ik voor het eerst uit mocht. Safari met ijs was toen echt m’n drankje”, aldus de presentatrice, die spijt heeft van haar deelname. “Ik heb geen excuus. Ik had het gewoon niet moeten doen. Punt.”