Franse schrijver van spionageromans is verplichte kost - voor echte spionnen

Boeken
vrijdag, 01 februari 2013 om 13:27
welingelichtekringen header 1
De Villiers heeft volgens de NYT een uitgebreid netwerk van diplomatieke bronnen. Die genieten blijkbaar als zien dat hun werk wordt beschreven in pulp fiction, verklaart de . Lees het volledige artikel .
  • Zijn laatste boek, Le Chemin de Damas, speelt in Syrië. Het biedt niet alleen een zeldzame (en blijkbaar accurate) inkijk in de inner circle van Bashar al-Assad, maar beschrijft ook een aanval op een commandocentrum van de regering vlakbij het presidentiële paleis in Damascus, een maand voordat het gebeurde. "Profetische", zegt een Midden-Oosten analist. "Het geeft je echt een gevoel van de sfeer binnen het regime, hoe deze mensen werken, op een manier die ik niet eerder heb gezien."
  • Les Fous de Benghazi kwam uit zes maanden voor de dood van de Amerikaanse ambassadeur, Christopher Stevens. In het boek staan beschrijvingen van het geheime CIA-commandocentrum in Benghazi.
  • In 1980 schreef De Villiers over een islamitische complot om de Egyptische president Anwar Sadat te vermoorden. Een jaar later gebeurde dat ook. "De Israëli's wisten dat het ging gebeuren en deed niets", zegt hij tegen de Times.