De seksdagboeken

Ongeveer 2,5 jaar geleden publiceerde het Amerikaanse weekblad New York Magazine de seksdagboeken van enkele mensen. Anoniem. 
In kort bestek schreven een viertal Newyorkers op wat ze een week lang hadden meegemaakt in hun slaapkamer. Omdat bijna ieders leven onvolkomen is, ging een deel van de beschreven ruimte heen met verlangens en fantasieën. 
Wat New York destijds publiceerde was rauw en eigenlijk ook bitter – niet zozeer om de beschreven seksuele handelingen, maar juist door de afwezigheid van intimiteit en überhaupt de afwezigheid van een partner. In New York zijn wel érg veel mensen op hun eentje. 
Wellicht onbedoeld werden de Sex Diaries een serie in het weekblad en nu er 141 afleveringen zijn gepubliceerd, komt New York zelf met een analyse van de inhoud. 
Het is een uitgebreid en goed gedocumenteerd artikel geworden met als meest opmerkelijke uitkomst: zaktelefoon en internet hebben het seksleven van Newyorkers enorm beinvloed. Wat vroeger ging om min of meer toevallige ontmoetingen, is nu goed te regisseren en zoiets kan leiden tot veelvuldige dates. Maar ook weer tot reusachtige verwachtingen en dito teleurstellingen.
In The New York Times – waar deze dagboeken ook aan de orde komen – schrijft David Brooks over de dagboekschrijvers: ‘They are free agents in a competitive arena marked by ambiguous relationships. Social life comes to resemble economics, with people enmeshed in blizzards of supply and demand signals amidst a universe of potential partners.’ 
Ook opmerkelijk – of juist niet. Deze mensen zijn bijna allemaal geobsedeerd op zoek naar ‘True Love.’ 
Ga naar de link voor de analyse. En ook vindt u daar alle Sex Diaries die het blad eerder publiceerde.

Bron(nen):   New York Magazine  The New York Times