Boek van de nr. 2 van de PVV is sterker dan tegenstanders lief zal zijn

Er was veel aandacht voor de persoon van Martin Bosma, apostel van Wilders, maar nog niet voor zijn boek. De Pers, misschien wel de leukste krant van Nederland, deed wat logisch was: las het boek. En het blijkt niet uitsluitend vol te staan met klepkolder. 
"‘De schijn-élite van de valse munters’ (Bosma heeft de titel van de sociaaldemocraat Jacques de Kadt) is een sterker boek dan menig politieke tegenstander van de PVV lief zal zijn. Geen pijnpunt voor ‘links’ of ‘de elite’ blijft ongenoemd: hoe de PvdA haar immigratiesceptische traditie verloochende en de partij van bovenlaag en allochtonen werd. De vergissingen bij de verkiezingen van 2006 en 2010, die zogenaamd niet over immigratie maar
economie zouden gaan, met enorme winsten voor de PVV als resultaat. De afgang van de elite bij het Europees referendum. Meesterlijk brengt de PVV’er, zelf afkomstig uit een Zaans rood nest, het snobisme in beeld, minachting voor wie niet ‘ons soort mensen’ is."En een andere waarneming van recensent Kursaw Bessems "PvdA-leider Job Cohen loopt zich in het Kamergebouw af te vragen waarom zovelen toch zo’n hekel hebben aan zijn partij. In dit boek vindt hij een antwoord. Wrang is Bosma’s signalering van zelfcensuur: ‘Elke cabaretier heeft wel een grap over het haar van Geert Wilders. Maar over de islam zwijgen ze.’

(....)En indruk maakt Bosma’s beschrijving van de dreiging tegen Wilders. De PVV heeft een opvolgingskwestie waar andere partijen zich niet zo druk over hoeven te maken: wat als Wilders wordt vermoord? Met dit boek presenteert Bosma zich overigens als enige geloofwaardige kroonprins.
Maar de recensie is niet alleen aardig over het boek. Het is, en dat was al opgevallen in het interview, het boek van een gelovige, die een religie te lijf gaat. "Bosma beschrijft de dwingende ideologie van links als een soort religie – en daar zit wat in – maar zichzelf noemt hij ook een zendeling. En het boek getuigt inderdaad van rotsvast geloof, waaraan elke twijfel vreemd is."

De eerste link gaat naar de recensie.
De tweede naar de bestelpagina van het boekenwarenhuis. Voor wie meer wil weten.

Bron(nen):   De Pers  boekenwarenhuis- bestelpagina