De populairste eetschrijver van de New York Times stopt

De populairste culinair journalist van The New York Times houdt er mee op. Mark Bittman, beter bekend als 'The Minimalist', neemt na 13 jaar en 700 kookrubrieken afscheid. De reden is, zoals Bittman zelf uitlegt, dat zo’n wekelijkse kookrubriek op den duur toch te veel gaat eisen.
The Minimalist verscheen voor het eerst op 17 september 1997 in ‘the Dining section’ van de Times. Als je zijn recepten leest, krijg je onmiddellijk zin om de gerechten te maken. En dat komt omdat ze zo simpel zijn. Maar ook doordat hij er altijd een moderne touch aan weet te geven. Bovendien zijn ze nooit ingewikkeld. Maar het resultaat lijkt dat wel - en dat is wat een thuiskok wil.
Het bericht over zijn afscheid deed dan ook meer dan 400 fans reageren ('Mr Bittman has been my Brillat-Savarin, my Julia Child, my knife-and-fork muse. He has taught me and entertained me, and I will miss him very much').
Enige troost: al zijn recepten (sommige begeleid door een videofilmpje vanuit de keuken van Bittman) staan op de site van de NYT. Om mee te beginnen: Bittmans 25 favorieten.

Bron(nen):   The New York Times