Nazis wilden verder met Vierde Rijk

Vlak voor het einde van de oorlog maakten topnazi's nog plannen om te macht weer terug te veroveren als ze hem kwijt waren. Er zou een 4e Rijk komen. Dat blijtk uit documenten die recent werden vrijgegeven en waar de wetenschapssite Fact een mooi verhaal over schijft. Fact:
" De vrijgegeven documenten gaan over Olivier (soms Olier genoemd) Mordrelle, een Bretonse seperatist die tijdens de oorlog voor de Duitse geheime dienst SD werkte.
Toen Mordrelle na de oorlog in Italië gevangen werd genomen, vertelde hij over een conferentie in Deisenhofen in de buurt van München in april 1945, een maand voor het einde van de oorlog. Op deze conferentie, georganiseerd door de SS en de geheime dienst RSHA, werd een plan gepresenteerd om na de overgave van Duitsland chaos in Europa en de rest van de wereld te creëren.
Het plan was om anti-communistische bewegingen op te richten die zich later ook moesten verzetten tegen de Amerikaanse en Britse bezettingsmachten in Europa. Deze campagne werd gefinancierd door Duits geld dat in Argentinië werd beheerd. Het geld zou via nazistische bankiers in Spanje en Zwitserland naar de juiste personen worden gesluisd. Een contactpersoon in het Ritz-Hotel in Madrid zou alles coördineren.
Op het moment dat de chaos compleet zou zijn, moesten ontsnapte nazi’s in de Europese landen zich luidkeels gaan manifesteren, niet als nationaal-socialisten maar als beweging van ‘verstandige burgers’. Dat moest de geesten in Europa rijp maken voor een ‘Vierde Rijk’, dat de politiek van het Derde Rijk (nazi-Duitsland) moest voortzetten."

Lees verder bij Fact

Bron(nen):   National Archives