10 dingen die iedere vrouw zou moeten weten over mannen

Het boek 'The Men Files: What Men Really Think About Life, Love, Dating and a Whole Lot More' van de Britse columnist Humfrey Hunter probeert vrouwen duidelijk te maken wat er omgaat in het hoofd van mannen. In de video legt de auteur uit welke fouten vrouwen beter niet kunnen maken bij het daten en in relaties. Daaronder volgt een lijstje van 10 dingen die iedere vrouw zou moeten weten over de andere sekse.

 1. Wat betekent 'ik ben nog niet klaar voor een relatie'?
  Net wat ie zegt! Ga er niet op zitten wachten, want je weet niet of het moment ooit komt. Als het zover is, is de kans groot dat hij een nieuwe partner kiest.
 2. Maakt het wat uit of je wel of geen seks hebt bij de eerste date?
  Seks bij de eerste date maakt de kans op een relatie kleiner. Mannen blijven jagers en dan is de buit al binnen. Hoe langer je het uitstelt, hoe meer respect je krijgt, volgens Hunter.
 3. Jullie zijn al heel lang vrienden, hoe weet je of hij meer wil?
  Misschien heeft hij jouw signalen niet opgemerkt of durft hij zijn gevoelens niet te tonen uit angst om afgewezen te worden. Zo kom je er achter: als hij een nieuwtje heeft, ben jij dan de eerste die het weet? En is hij je steun en toeverlaat als je een probleem hebt? Dan zit het goed. Zorgzaamheid is voor hem dé manier om te laten zien dat je bijzonder bent.
 4. Houdt hij afstand - playing hard to get - of is hij onverschillig?
  Sommige mannen draaien je een rad voor de ogen. Ze zijn gemeen of onvolwassen. Maar sommige mannen zijn gewoon lui. Gun je hem het voordeel van de twijfel? Zeg dan dat je hem een tijdje niet wil zien, dan merk je vanzelf of hij in actie komt.
 5. Blijft de eerste geliefde altijd speciaal voor mannen?
  Dat is onzin. Dat gebeurt alleen als hij daarna geen partner meer gehad heeft die hem zo gelukkig maakte.
 6. Jullie zijn jaren samen, jij wil trouwen: waar blijft zijn aanzoek?
  Hij is er nog niet aan toe. Dat wil niet zeggen dat jij niet de vrouw bent met wie hij wil trouwen. Vraag hem of hij met je wil trouwen als hij aangeschoten is. Een negatieve reactie is slecht nieuws, maar als hij doet alsof hij niks gehoord heeft, is er nog geen man overboord.
 7. Wat betekent het als bij iedere ontmoeting gedronken wordt?
  Dan heb je kans dat jij de vrouw bent met wie hij vrijt als hij aangeschoten/ dronken is: 'no relationship material'. Als je meer wil, moet je er snel iets aan doen.
 8. Is het belangrijk om sexy kleding te dragen?
  De meeste mannen vinden het fijn als je aandacht besteedt aan je uiterlijk en er vrouwelijk uitziet. Zo kan hij met je voor de dag komen. Maar liever nog zien ze je zonder make-up met een floddertrui op de bank hangen. Ze zien je het liefst zoals je bent: jezelf.
 9. Vallen mannen op 40+ vrouwen?
  Uiteraard! Als er iets is waar je niets aan kan veranderen, zoals je leeftijd, dan moet je je daar ook niet druk over maken.
 10. Hebben mannen er een hekel aan als je zegt dat je binnen een paar jaar kinderen wil?
  Ja, maar niet omdat ze geen kinderen willen. Ze hebben een hekel aan het idee hebben dat ze slechts een radartje zijn in het masterplan van de vrouw. Dan lijkt het alsof het je niet uitmaakt of je kinderen krijgt van hem of van een ander.

Bron(nen):   Herald Ireland  The Men Files (boek)