Je eigen boek uitgeven wordt de trend. Zelfs je eigen luisterboek

Bij alle problemen die boekenuitgevers hebben komt nu ook de trend om buiten hen om te gaan. Dat kan op steeds meer manieren. In de VS zijn uitgeverijen die alleen ebooks uitgeven en daardoor veel goedkoper kunnen zijn: ze slaan de hele rompslomp van papieren boeken over. Bekende auteurs doen er nog niet aan mee, maar dat blijkt succes niet in de weg te staan: een spannend boek voor de halve prijs slaat aan.
En dan komt, ook in Nederland, het fenomeen op van je eigen boek uitgeven. In ons land specialiseert www.mijnbestseller.nl zich daarin, met een aanstekelijk concept. Ga maar eens kijken, voor 6 euro per stuk geef je daar al je eigen boek uit, al moet het dan wel behoorlijk kort zijn.
In de VS is als aanvulling daarop ook een bedrijf opgestaan dat je helpt je eigen boek uit te geven. Inclusief de mogelijkheid om daarvoor stemmen in te huren.
Voor wie denkt dat hij of zij een miskend litterair talent is - en wie denkt dat niet? - is er geen smoes meer om te voorschijn te komen. De wereld wacht.

Bron(nen):   Smartbitchestrashybooks