Celebs maken vrouwen dom

Sla de roddelrubriek maar over, want volgens de Amerikaanse advocate Lisa Bloom worden vrouwen dom wanneer ze zich te veel bezighouden met het wel en wee van de sterren.

Vrouwen zien het als een moment van ontspanning: de vaktijdschriften met roddels doorbladeren of de deelnemers van 'The Bachelor' en andere realityshows uitlachen. Maar volgens Lisa Bloom is deze ontspanning minder onschuldig dan ze lijkt: ze schreef er het boek 'Think: Straight Talk for Women to Stay Smart in a Dumbed-Down World' over.

'Vrouwen zijn ontspoord in een cultuur van leeghoofdig narcisme', stelt Bloom en haalt een studie aan waarin staat dat 1/4 van de Amerikaanse jonge vrouwen liever een schoonheidswedstrijd dan de Nobelprijs zou winnen, ondanks het feit dat meisjes beter scoren op school. 'De generaties voor ons vochten voor gelijkheid in onderwijs en werk. Laat ons dat voor hogere doeleinden gebruiken dan voor de billen van J-Lo'.

Volgens de Britse relatie-expert Francine Kaye zorgt de celebritycultuur ervoor dat vrouwen zich dommer voordoen, omdat knap zijn het ultieme doel is. 'Vrouwen worden dagelijks gebombardeerd met pulp. We kunnen er niet aan ontsnappen. Sommige zeer intelligente jonge vrouwen vinden hun uiterlijk belangrijker dan hun hersenen, omdat knap zijn als begeerlijk wordt gezien. Maar in het dagelijks leven kunnen vrouwen niet op tegen beroemdheden die uren in de fitnesszaal doorbrengen met personal trainers. Ze worden te weinig aangemoedigd om hun hersenen en persoonlijkheid te ontwikkelen'.

Bron(nen):   Het Nieuwsblad  boek