Dogging: een van die Britse seksuele eigenaardigheden

Er zijn van die typisch Britse eigenaardigheden waar de Britten zelf uiterst trots op zijn, maar waarbij inwoners van het continent vraagtekens zetten. Iain Aitch schreef in Notes on a small island: The things that really make Britain great over die hebbelijkheden van de eilandbewoners. The Independent onhult er vast 26.

De verontschuldiging. Britten verontschuldigen zich voor alles, ook als het niet hun schuld is ("Pardon, u staat op mijn tenen.") Tot op het irritante af.

De Plaid. De wollen deken die overal mee naartoe gaat en overal voor kan dienen. Van picknickkleed tot kniewarmer voor grootmoeder. 

The Cornershop. De winkel op de hoek die niet perse op de hoek hoeft te liggen. Er is alles te krijgen wat je in de veraf gelegen supermarkt bent vergeten. Van pornografische blaadjes tot koekjes met namen die nergens anders te koop zijn.

Dogging. Britten recreëren bij voorkeur naast hun auto en op grote parkeerplaatsen. En een van hun seksuele afwijkingen is dat ze het liefst kijken hoe anderen seks hebben in hun auto, terwijl zijzelf ambivalent zijn ten opzichte van de daad. Ze denken: “Ik zou mee kunnen doen, maar dat geeft zo’n rommel, en ik heb net een schone broek aan.” Maar ze denken ook aan wat ze bij hun kop thee gaan nemen.

De rest van de eigenaardigheden, zoals caravanning, bandstands, cagoules en crumpets zijn hier te zien. Leer ze kennen, het maakt een reis naar het perfide Albion zoveel leuker.
Caravanning

Bron(nen):   The Independent