Steve Jobs had spijt dat hij niet naar de dokter is gegaan

Steve Jobs wachtte 9 maanden met het begin van een reguliere kankerbehandeling. Daarvoor verwachtte hij genezing van kruiden, drankjes en een dieet. In zijn geautoriseerde biografie, die over een paar dagen verschijnt, blijkt dat hij daarvan spijt had.
In 2003 vernam hij dat hij leed aan een zeldzame alvleesklierkanker, die minder snel groeit dan andere kankers en daar­door in een vroeg stadium zeer goed te behandelen is. In plaats van een directe, chirurgische oplossing, nam hij het heft zelf in handen. Hij koos voor een alternatieve therapie, zijnde een combinatie van een streng dieet, accupunctuur en kruidenmengsels. 'Ik wou echt niet dat ze mijn lichaam gingen opensnijden, dus heb ik eerst gekeken of er andere middelen werkten.' De keus tegen de dokter heeft hem vermoedelijk het leven gekost.
In het boek staat ook Jobs reactie toen hij hoorde dat Google met Android zijn monopolie ging aanvallen op de smartphonemarkt. “I’m going to destroy Android because it’s a stolen product. I’m willing to go thermonuclear war on this.”

Je kunt de vertaling nu al bestellen:
ISBN: 9789000302727
Nederlands
Paperback
720 pagina's
Spectrum
Naar verwachting leverbaar vanaf 22 oktober 2011
€ 25,--

Bron(nen):   Financial Times (betaald)  Los Angeles Times  Guardian