Where is Waldo? The movie

Het eerste 'Where is Waldo?'-boek verscheen in 1987 in Engeland en werd razend populair. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 55 miljoen boeken verkocht, die verkrijgbaar zijn in meer dan 38 landen. Ze zijn vertaald in meer dan 30 talen. Dat vertalen is niet zo moeilijk, want de boeken bevatten weinig tekst. De Nederlandse variant heet 'Waar is Wally?'. De boeken zijn schitterend geïllustreerd, fascinerend, intrigerend, verslavend, ... Kinderen vinden ze geweldig, maar het zijn geen typische kinderboeken: Waldo/Wally heeft minstens evenveel volwassen fans.

Het principe is eigenlijk altijd hetzelfde. Het boek bevat verschillende platen waar je heel veel figuren en dingen op ziet en het is de bedoeling om uit te zoeken waar Wally is.

Dit is Wally:

Hier zie Wally aan het strand:

Hier gaat hij naar de markt.

Er zijn ook computerspelletjes waar je Wally in allerlei contexten kunt opsporen. En producent Classic Media verkocht al meer dan 4,6 miljoen Waldo-apps voor iPhone en iPad.

Nu komt er dus eindelijk een 'Where is Waldo?'-movie. MGM gaat er een 'actiefilm voor het hele gezin' van maken. Volgens Reuters is er nog geen scenarioschrijver voor gevonden. Wie de rol van Waldo gaat spelen en van zijn vrienden Woof, Wizard Whitebeard, Wilma en Wenda gaan vertolken, is evenmin bekend. We laten ons verrassen.

Bron(nen):   CBS News  Reuters