Onthullend: Het geheim van een langdurig seksleven

Hoe houd je je seksleven jarenlang in stand met je partner? Niet met louter opgewarmde passie en seksspeeltjes. Wel met meer intimiteiten, tijd voor elkaar - en het drinken van kopjes thee. Je liefde en seksleven zullen de rest van je leven voortduren, zegt de Engelse huwelijkstherapeut Andrew G Marshall in The Independent. Hij heeft er een (hand)boek over geschreven: How to Make Love Like a Prairie Vole: Six Steps to Passionate, Plentiful and Monogamous Sex (ook als app verkrijgbaar).

De heilzame werking van dat kopje thee ligt volgens Marshall hierin verborgen: "Als je de vrijpartij tussentijds staakt en met elkaar praat, dan merk je dat lust komt en gaat en dat vrijen geen race met een climax hoeft te zijn". De gebruikelijke 5 of 10 minuten worden misschien wel anderhalf uur, zegt hij. “Het haalt je niet weg van het eindresultaat, maar stelt dat uit. Het is een uitdaging die het seksleven zal verbeteren en je relatie een impuls zal geven”.

Marshalls missie is koppels die zich afvragen hoe ze in hun saaie bestaan van werk en kinderen opvoeden weer sexy voor elkaar laten worden. Monogaam wel te verstaan. Geheime seksuele wensen en buitenechtelijke affaires leiden volgens de therapeut niet tot een gelukkiger leven. “Door intimiteit komen je geheime wensen aan bod en zal de sprankelende seks van de eerste jaren weer tot leven komen”. 
Er zijn honderden soorten thee te koop.

Bron(nen):   The Independent