Dansen boven de Stad: een roman van iemand met schizofrenie

Dansen boven de Stad van Olga de la Fontaine gaat over Ief en Jamie, die vanaf hun kleutertijd een speciale band ontwikkelen. Ze zijn niet van elkaar te scheiden, zelfs niet door de dood. De roman is geschreven vanuit het perspectief van iemand met schizofrenie, een ziekte die de auteur zelf heeft.

Dansen boven de Stad
leest als een thriller en trekt je vanaf het begin het verhaal in. Het leest met een onderhuidse spanning en heeft een onverwacht en dramatisch plot. Dit is de tweede roman van Olga de la Fontaine. Haar eerste roman Onder Water verscheen in 2005.

Olga de la Fontaine: ‘Schizofrenie is een ongeneeslijke ziekte die vaak lijdt tot concentratieproblemen, lusteloosheid, een kleine energieboog en overgevoeligheid voor stress. Medicijnen tegen deze ziekte zijn zwaar en hebben veel bijwerkingen. Het kan bovendien heel lang duren voordat je het juiste medicijn en de juiste dosis vindt. Bij mij heeft het jaren geduurd voordat ik mijn levenslust en humor kon hervinden.'

Je kunt het boek bestellen vanaf donderdag 23 februari via info@degrafischedienst.nl of bij bol.com. Van ieder verkocht exemplaar gaat een bedrag naar Anoiksis, vereniging van mensen met een schizofrene of psychotische stoornis. Het boek is tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar tijdens de boekpresentatie.

De presentatie vindt plaats op donderdag 23 februari om 16.00 uur in:

Kunstgalerie 'Outsider Art'
Nieuwe Keizersgracht 1A
1018 DR Amsterdam

Bron(nen):   De Grafische Dienst  Olga de la Fontaine