Schrijfster bedreigd vanwege kritiek op Wilders

Elle van Rijn heeft een boek geschreven dat helemaal niets te maken heeft met Geert Wilders. Maar om dat boek te promoten zat ze eerder deze week in een televisieprogramma van WNL. Naast haar in de studio zat Geert Wilders. Wilders was was daar om nog eens duidelijk te maken dat moslims niet deugen, dat de islam een gevaarlijke beweging is en dat de Marokkanen beter terug kunnen naar Marokko. Hij zei dus eigenlijk niets nieuws. Maar de schrijfster ging tegen hem in. En vooral tegen de bewering van Wilders dat de meeste Nederlanders het met hem eens zijn. Dat heeft ze geweten. Vanaf het moment dat ze dit op de televisie heeft gezegd stromen de doodsbedreigingen bij haar binnen. De aanhang van Geert Wilders houdt namelijk niet zo van tegenspraak. Van Rijn trekt zich er niet heel veel van aan. Maar een beetje bang is ze wel.

Bron(nen):   Brabants Dagblad      

27 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Och 3huis toch. We weten dat de echte moorden toch door maffe islamieten of extreem-linkse extremisten gepleegd worden in dit land. Daar zit het echte gevaar, maar u als gutmensch wil dat niet zien natuurlijk. Breng fatsoenlijk nieuws. Wij zitten niet te wachten op uw mening of interpretatie.

  • Calhoun84

   Doodsbedreigingen van PVV aanhangers gericht aan tegenstanders zijn geen nieuws? In het geval van de islam voegt 99,9% immers ook geen daden bij hun bedreigingen. Zelfde laken een pak.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Ik zei “maffe islamieten”. Dat is hopelijk veel minder dan 0.1% van de islamieten in ons land. Welke wilders aanhanger heeft vanuit politiek oogpunt een moord gepleegd?

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Ik begrijp uw laatste zin niet helemaal. Dat is volgens mij helemaal niet relevant wanneer het gaat om doodsbedreigingen. Je moet ze mijn inziens net zo serieus nemen en net zo hard afkeuren. Dat mis ik nog wel eens wanneer het niet om moslims gaat, dan lijkt er nog wel eens wat gebagatelliseerd te worden.

     Al is deze hele discussie niet zo heel relevant meer aangezien wel “nieuws” van een half jaar oud als nieuw plaatst. 🙁

     (in antwoord op Dead Silence)
 2. Lio

  Aanhang van Wilders bestaat voornamelijk uit laagopgeleide tuig, lees Tokkies, die ik helaas met mijn belastinggeld moet helpen onderhouden. Gefrustreerde nutteloze losers die onderaan de maatschappelijke ladder bungelen en weinig voor de maatschappij betekenen maar wel de grootste mond hebben. Dit krijg je wanneer je generaties kansloze nikskunners laat ontstaan door een falend onderwijs. Nederland heeft veel te veel van dit soort mensen voor een land dat zich ontwikkeld noemt.

  • kletsmajoor

   Kent U die uitdrukking: “Wat je zegt ben je zelf”? Als je zo ongenuanceerd over anderen praat, behoor je ook tot de verzameling Tokkies.

   (in antwoord op Lio)
   • Lio

    Lekker zo’n one-liner maar het helpt helaas niet. Wat daarentegen wel helpt, is het publieke optreden van dat gefrustreerde boze tuig dat meer boos lijkt te zijn op het eigen falen in het leven terwijl ze hun boosheid over hun gemarginaliseerd en treurig bestaan op anderen proberen te richten. Want zodra zij hun mond opendoen, wordt het niveau van hun kennis en algemene ontwikkeling duidelijk of liever gezegd het gebrek ervan.

    (in antwoord op kletsmajoor)
  • Bert Schimmel

   @Lio Prima analyse van de gemiddelde PVV aanhanger, jou gelijk kan je dagelijks lezen in de reacties, geplaatst op de site van de Telegraaf.
   Ze hebben wel een aparte opvatting van vrijheid van meningsuiting, hun eigen mening, maar o wee als de mening van een ander niet strookt met hun mening.

   (in antwoord op Lio)
 3. Windows 8

  “dat de meeste Nederlanders het met hem eens zijn.”
  Heeft ze dat kunnen weerleggen met cijfers of was het gewoon een “mening” ? Tja, Wilders moet al 10 jaar beveiligd worden voor de waarheid te verkondigen.

 4. kletsmajoor

  Hè, dit is toch oud nieuws? Die “discussie” met Wilders bij WNL was toch al in mei van dit jaar? Of is dit soms onderdeel van een media-deal tussen wel.nl en Blendle?

  Ik wist trouwens niet dat Blendle in oud nieuws handelt. Weer wat geleerd.

 5. Apekool

  Dit is een reclame voor Blendle geloof ik – 1x klikken levert mij dit oude gebakje op (let op de datum):

  ‘Bang is een te groot woord’
  Schrijfster Elle van Rijn gaf gisteren in de bieb in Uden ‘gewoon’ een lezing, ondanks bedreigingen na kritiek op Geert Wilders.
  Voor € 0,10 uit Brabants Dagblad – Den Bosch van woensdag 21 mei 2014.

 6. vandehoedenderand

  Maar goed. laat ik toch maar een duit in het zakje doen. Ik lees hieronder alweer termen als Gutmensch en beweringen dat Wilders de (enige?) waarheid spreekt.

  Ik begrijp werkelijk niet waarom de discussie zo hard en op de man (vrouw) moet worden gespeeld. Misschien ben ik oubollig. Maar dat valt wel mee. Ik kan een hoop hebben. Sterker nog, ik vind het prachtig als mensen tegen me schreeuwen. Maar doodsbedreigingen gaan natuurlijk nergens meer over. Ik heb er zelf ook wel eens wat ontvangen. Online en verscholen achter een nick, maar toch. En alleen voor het verkondingen van een mening.

  Het punt is, zodra de discussie vulgair en onbeleefd wordt, waar een bepaalde beweging zeer goed in is bedreven in ‘s lands politiek, dan willen de zwakzinnigen onder die beweging nog weleens te ver gaan. En met Twitter, FB en weet-ik-wat-niet, kan dat met één klik op de muisknop tegenwoordig.

  Ze heeft een (andere) mening. Dat mag in dit land. Als je dat niet begrijpt, heb je hier niets te zoeken.

  Oh, en ja. Dat geldt uiteraard ook voor alle idioten die Wilders bedreigen.

  • Apekool

   Heel juist, als Wilders een vent was (en werkelijk principes had) zou hij haar te vuur en te zwaard verdedigen!

   (in antwoord op vandehoedenderand)
  • ernie

   Zodra de discussie vulgair wordt gaan we de ander in een “bepaalde” hoek plaatsen en die hoek van vulgariteit toedichten: dat doen vulgaire mensen vaak… Daarbij wordt chic geveinsd door in vaagheden te communiceren zoals “bepaalde hoek”, Wollig en ongrijpbaar de ander in een “bepaalde hoek” duwen is de vulgariteit van de omhoog gevallen nitwit, die zich verschuilt achter een nick en onder het mom van een mening alom wijsheid pretendeert.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 7. Burgermans

  Je kunt van de Heer Wilders zeggen maar wat de islam en de EU betreft heeft de Limburgse staatsman wel gelijk.

  • Apekool

   Je kunt van Wilders heel wat zeggen, maar toch vooral niet dat het een staatsman is.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Ik heb het gedaan, dus het kan. De Heer Wilders steunde Rutte I tot het CDA dat kabinet opblies, dus het is nog enigszins waar ook.

    (in antwoord op Apekool)
    • ernie

     Niet iedereen die een pen kan vasthouden is een schrijver (m/v). Niet iedereen die een kabinet opblaast is een staatsman. Niet iedereen met een rijbewijs is een chauffeur. Niet iedereen met een viool in de hand is een musicus. Niet iedereen met een bal aan de voet is een voetballer… enzenzenz.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Het CDA blies het kabinet op, niet de PVV. Ken je geschiedenis, Ernie. PS Groetjes aan Bert.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      Bert mompelt: wie Rutte steunt is al héélemaal geen staatsman…

      (in antwoord op Burgermans)
 8. Bram

  Oud nieuws omtrent een in de WNL uitzending naïef schrijfstertje die terecht werd afgeserveerd door de heer Wilders wiens woorden in de maanden daarna alleen maar werden bevestigd.In feite kan de beste man gewoon achteroverleunen.Het allochtone moslimtuig zorgt vanzelf voor de koppositie van de PVV in de peilingen.

  Overigens weer eens een duidelijk anti Wilders sfeertje voelbaar in het artikel. JOOP en WIK gaan fuseren ?

 9. KarlRuprechtKroenen

  Wie wil Elle van Rijn nou niet zien verdwijnen van het toneel?

  Zelfs de buurtkatten schreeuwen in de nacht om haar hoofd.

  • Calhoun84

   Als we iedereen met de dood moeten bedreigen die we niet meer op het toneel willen zien dan zijn we nog wel even bezig 😉

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
 10. Allard

  Dit is normaal gedrag voor de pvv tokkies, de rechts extremistische ideeën bij dit soort mensen is springlevend.

 11. Fritzy von Popsicle

  Je moet ergens mee de aandacht vestigen….anders word jou product niet gekocht!

Reacties niet toegestaan