Illegale foto’s vanaf de top de beroemdste piramide

Na de Arabische lente is de bewaking van de piramiden waarschijnlijk niet meer zo strikt. Anders zou een groep Russische toeristen nooit de beroemde Grote Piramide van Gizeh bij Caïro hebben kunnen beklimmen na de officiële bezoekuren. Volgens de Daily Mail waren de Russen, onder wie fotograaf Vitaly Raskalov, erin geslaagd om aan de aandacht van de bewakers te ontsnappen. Raskalov maakte illegaal foto's van de omringende woestijn en de majestueuze Sphinx. Meer bij de Daily Mail  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  “Do omringingende woestijn”? Aan 2 kanten ja. Als je er voor staat en je omdraait staat Cairo met zijn 8.000.000,- inwoners voor je neus. Niet echt het midden van de woestijn. Maar als je Cairo achter je houdt kun je foto’s maken alsof die dingen in het midden van de woestijn staan.

  • Zonnestraaltje

   dat was mij ook al eerder opgevallen toen ik de pyramides opzocht via Google Earth, achter de pyramides ligt notabene een golfbaan.
   dat zie je niet in documentaires of toeristische folders!

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Loobs

  De kwetsbaarheid van dit cultuurgoed is de reden waarom ze niet meer beklommen mogen worden. Daar trokken deze egotrippertjes zich niets van aan, en de pers bombadeert ze nog tot helden ook. Hopeloos.

 3. Pietje_Precies

  worden toch binnenkort gesloopt vanwege niet islamitisch

 4. John JohnN

  Ach ja, Russen… ze hebben de koude oorlog verloren, maar blijven in het nieuws

Reacties niet toegestaan