Geëmotioneerde Fred van Leer: ik heb mezelf iets aangedaan

Stylist Fred van Leer heeft zichzelf afgelopen weekeinde iets aangedaan naar aanleiding van zijn uitgelekte seksvideo. In een videoboodschap op Instagram vertelt hij dat hij zijn leven te danken heeft aan hulpverleners en vrienden.

"Ik heb mezelf iets aangedaan", vertelt hij geëmotioneerd in een video van 14 minuten op zijn Instagram. "Ik heb heel lang nagedacht of ik dit nou wel of niet moet zeggen, maar ik ga dit wel zeggen, want ik moet de regie in eigen hand nemen."

De stylist had na het uitlekken van de video eind vorige week zijn telefoon aan iemand gegeven om berichten te vermijden, maar had nog een tweede toestel in huis. Daarop heeft hij zondag toch de nare berichten op sociale media gelezen, waarop hij zichzelf vervolgens "iets heeft aangedaan". Dankzij "goede mensen" in zijn omgeving, waaronder artsen, is hij er nog. "Door deze mensen, de ambulancedienst, de brandweer, door iedereen, ben ik er nog. En daar ben ik heel dankbaar voor."

Litteken

Van Leer zegt het vreselijk te vinden dat er verhalen rondgingen over dat hij dood zou zijn. "De reden dat ik uit mijn huis werd getakeld, is omdat ik in een herenhuis woon", vertelt hij over het moment na het incident. "Ik kon niet met een brancard van boven naar beneden." Daarbij 'bedankt' hij zijn buurman voor het maken van foto's van het takelen. "Je hebt heel veel mensen daar pijn mee gedaan."

De stylist wil met de verklaring de controle over het verhaal terug. "Het was een hel, ik kan niet anders zeggen", vertelt hij in de video. "Het is een open wond en dat heelt, maar het blijft een litteken voor altijd." Eén nachtje werd hij opgenomen in een verslavingskliniek, de Boumankliniek in Rotterdam. Niet omdat hij een verslaving heeft, maar omdat alleen daar plek was. Vervolgens werd Van Leer opgevangen door zijn vrienden. "We hebben gelachen, gehuild, alles wat je doet met je vrienden", vertelt hij geëmotioneerd.

De stylist vraagt of mensen hem met rust willen laten, maar hij zegt ook heel graag weer aan het werk te willen. Een laatste boodschap heeft hij nog wel voor zijn volgers. "Stuur zo'n filmpje niet door. Ik heb een heel groot vangnet, maar heel veel mensen bij wie dit gebeurt hebben dat niet. En daar loopt het verkeerd bij af."