Amsterdam even centrum van de popmuziek

Vanuit de hele wereld zijn de ogen zondagavond op Amsterdam gericht. Daar, in de Ziggo Dome, vindt de 20e editie van de awardshow MTV EMA plaats. Tientallen miljoenen muziekfans zitten jaarlijks aan de buis gekluisterd voor het evenement.

Voor de show zijn grote internationale sterren overgekomen, onder wie Katy Perry, Miley Cyrus, Kings of Leon, Bruno Mars, Robin Thicke en The Killers. Dj Afrojack is de enige Nederlander die kans maakt op een internationale award, in de categorie best electronic. Hij treedt zondagavond samen met Snoop Dogg op in de Melkweg, waar vandaan een live-verbinding naar de Ziggo Dome wordt gemaakt. Afrojack liet eerder weten dat hij vereerd is met de nominatie. Naast de dj is ook actrice Carice van Houten te zien in de show. Zij reikt een van de awards uit.

Justin Timberlake en nieuwkomers Macklemore & Ryan Lewis zijn de grootste kanshebbers voor een award. Zij zijn in vijf categorieën genomineerd. Duizenden Nederlandse muziekfans kunnen erbij zijn, aangezien MTV dit jaar meer kaarten dan ooit beschikbaar heeft gesteld voor de show.