Wie is die vieze zwerver?

Hij vertoont veel gelijkenis met de losers die vaak bij de uitgang van de supermarkt staan opgesteld en je omgevaagd de Daklozenkrant voor de neus houden in de hoop op een fooi. Het gezicht laat sporen zien van een woest leven, al gaat het hier niet om een anonieme zwerver maar om een rock-icoon dat The Daily Telegraph heeft opgespoord: Robert Plant, ooit zanger van Led Zeppelin.
Plant (61) zit op dit moment in Dallas, ver van zijn vertrouwde Engeland, waar hij toert met een eigen groepje, de Band of Joy. Aan de wens van miljoenen fans om een comeback te maken met zijn legendarische band heeft hij nooit willen voldoen. Veel liever maakt hij nu muziek in het gebied waar het allemaal is begonnen, 'that dark voodoo hoochie coochie black American thing.'
Ze coveren oude songs in allerlei stijlen; blues, gospel, folk en country. Met hier en daar nog een oude Led Zeppelin-classic om sommige fans niet teleur te stellen.
In het interview in The Daily Telegraph komt ook het verleden aan de orde en uiteraard wordt dan stilgestaan bij drankmisbruik en andere oude rock-gebruiken. Zodat je goed snapt waarom Plant er nu uitziet zoals hij er uitziet.

Bron(nen):   The Daily Telegraph