Bryan Ferry, maker van baltsmuziek

Misschien kun je Bryan Ferry geen poplegende noemen, omdat hij al jarenlang veel te weinig aanstoot heeft gegeven. Bijna nooit in opspraak gekomen, enkel in het nieuws om je muziek - dat schiet naturlijk niet op.
Toch staat de Frankfurter Allgemeine Zeitung graag stil hij het feit dat Ferry dadelijke een nieuwe plaat uitbrengt, Olympia geheten, en om die reden wordt hij geinterviewd.
Allereerst mogen we Ferry dankbaar zijn dat hij met zijn muziek en zijn verschijning de pikzwarte jaren 80 een zekere kleur heeft gegeven. Verder is hij een muzikant die de muziekgeschiedenis op een gestileerde manier heeft verrijkt met een aantal mooie songs. 
Wat ook voor hem pleit is dat hij de ouderdom - een gevoelig punt in de popmuziek die de jeugdcultuur moet verbeelden - een waardig gezicht geeft en zich op gevorderde leeftijd niet als een overspannen tiener gedraagt. De manier waarop hij zich als artiest heeft ontwikkeld, past bij de manier waarop iemand ouder wordt.
Bijgaand interview is de moeite waard en op enig moment komt een passende term langs die zijn muzikale oeuvre goed typeert: baltsmuziek.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung