KORTING voor jou: figuratieve kunst bijeen in Amsterdam

Hedendaagse figuratieve kunst zie je zelden bij elkaar ten toon gesteld. Eigenlijk de enige plaats in Nederland waar dat jaarlijks structureel gebeurt is op de kunstbeurs REALISME in Amsterdam. 32 galerieën uit binnen- en buitenland tonen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst. Van gevestigde namen en van jong talent.
Van een paar gevestigde namen (o.a. onder andere Barend Blankert, Dick Pieters, Matthijs Röling, Pieter Pander en Sam Drukker) is werk te zien in een speciale tentoonstelling. De werken maken deel uit van een schenking van ING aan het Drents Museum. Daar zijn ze nog niet te zien, op REALISME wel.
Tijdens de opening van Realisme 11, die werd verricht door Alexander Rinnooy Kan, is voor de zevende keer de Sacha Tanja Penning voor figuratieve kunst uitgereikt, dit keer aan de Groningse emeritus hoogleraar Geert Boering, die de portrettengalerij van de Rijksuniversiteit Groningen nieuw leven in blies. De penning werd eerder toegekend aan de schilders Matthijs Röling, Barend Blankert, Herman Gordijn en Philip Akkerman en aan verzamelaar Dirk Scheringa en publicist Diederik Kraaijpoel.

Bijschrift hondje: Peter Keizer: Ik ben alleen gelaten, galerie De Vis

Openingstijden
Donderdag 13 t/m zondag 16 januari 2011 dagelijks van 11.00 – 19.00 uur

Passenger Terminal Amsterdam (PTA), Piet Heinkade 27, Amsterdam
Realisme 11 is een bijzondere beurs die plaatsvindt op een bijzondere locatie, namelijk in de goed per eigen én openbaar vervoer bereikbare Passenger Terminal Amsterdam (PTA).
De PTA is gelegen aan de Piet Heinkade 27 aan het IJ achter het Centraal Station en beschikt over een ruime parkeergelegenheid.

Organisatie
De beurs wordt georganiseerd door Stichting Fair, vertegenwoordigd door Rutger Brandt (Galerie Mokum) en Erik Hermida (Onderneming & Kunst).

Toegangsprijzen
Volwassenen € 12,00, Pas 65, CJP € 8,-

PRINT DEZE PAGINA EN JE KUNT NAAR BINNEN MET € 5,-- KORTING


Peter Keizer: Ik ben alleen gelaten


Bijschrift foto meisje:
Barbora Zurkova & Radim Zurek, ‘Tia Carrere / THE REPLACEMENT’, 2009, lambda print achter plexi op alu-dibond, 100 x 100 cm, galerie ARTITLED!