Au revoir monsieur Galliano

John Galliano, de modeontwerper die gisteren door zijn werkgever Dior werd ontslagen vanwege zijn antisemitische uitspraken, gaat onmiddellijk in rehab. Galliano drinkt nogal veel waardoor hij zich niet in de hand heeft en andere cafébezoekers uitmaakt voor lelijk, zegt dat hij van Hitler houdt en eraan toevoegt blij te zijn dat hun ouders en grootouders 'funcking dead' zijn. En dat staat ook nog eens allemaal op film. Exit Galliano, want met zo’n ontwerper verkoop je geen haute couture.
Maar wat moet Dior nu? Want het vertrek van een van de grootste ontwerpers uit de jaren negentig is een klap voor het merk. In de week van de Parijse prêt-à-porter heerst er niet alleen paniek bij het team van Dior ontwerpers, dat het nu zonder zijn leider moet doen, maar gonst het ook van de geruchten. Gaat de show van Dior nog wel door vrijdag? Maar de grote vraag die boven Parijs hangt is wie Galliano moet opvolgen. Er circuleren namen van ontwerpers van andere modehuizen zoals Riccardo Tisci van Givenchy en Marc Jacobs, de topontwerper van Louis Vuitton, die in 2007 ook een verslaving onder de knie moest krijgen. Stefano Pilati, ontwerper van Yves Saint Laurent gooit volgens de Daily Beast de hoogste ogen.
Ondertussen buitelen Galliano’s vakbroeders over elkaar heen om te reageren op zijn ontslag. De een vindt het nog spijtiger dan de ander dat het zo met ‘het genie’ is afgelopen. Of ze vinden het een lafhartige daad om zijn staat van verre dronkenschap met een mobieltje te filmen.
Ook de Italiaanse ontwerper Giorgio Armani vertelt de Daily Telegraph dat hij te doen heeft met Galliano en zegt dat hij het jammer vindt dat ze hem in het café gefilmd hebben, “zonder dat ze hem kenden.” Met andere woorden: als die mensen wisten wie er antisemitsich zat te brallen, dan hadden ze zich vast niet zo beledigd gevoeld.

Bron(nen):   Daily Beast