Succes van Lady Gaga: is de Duivel ermee gemoeid?

Amper 1 week na de release werd het nieuwe album van Lady Gaga 'Born this way' al meer dan 2 miljoen keer verkocht. Daarmee is 'Born this way' wereldwijd het snelst verkopende album van dit jaar (en van de voorbije jaren). Amazon.com bood het album aan tegen de stuntprijs van 1 dollar met als gevolg dat de servers binnen de kortste keren uit de lucht waren.

Je zou kunnen denken dat ze talent heeft, in ieder geval om op te vallen, maar volgens sommigen moet daar meer achter zitten. Volgens Amerikaanse christenen is Lady Gaga een Satanist of een lid van het geheime genootschap van de Illuminati. Ze waarschuwen mensen die naar een concert van Gaga gaan, omdat ze er bezeten van terug zouden komen.

Toegegeven: in 'Judas' zingt ze dat hij de demon is die ze aanbidt:
'I wash his feet with my hair if he needs
Forgive him when his tongue lies through his brain'.
Maar betekent dit dat ze letterlijk demonen aanbidt? Of is het een soort van dichterlijke vrijheid? Of de wens om te choqueren?

Gaga is niet de eerste en de enige, die haar ziel aan de Duivel zou hebben verkocht. Oprah Winfrey, Beyoncé, Rihanna, Jay-Z, Justin Bieber en Michael Jackson zijn haar voorgegaan. Zij zouden het geloof van de Illuminati, 'zij die verlicht zijn' en Lucifer aanbidden, aanhangen in ruil voor onvoorstelbare roem en fortuin. De verering door hun fans is ook niet normaal. Het is een cultus, bedoeld voor de beoefening van rituelen en zwarte magie.

Het maakt niet uit dat deze sterren zeggen dat ze christenen zijn en bidden voor hun shows. Ieder onduidelijk gebaar wordt gezien als bewijs van hun duivelse praktijken. De achterliggende gedachte lijkt te zijn dat je uit jezelf (of met de hulp van God) niet zoveel succes kunt hebben. Brave christenen mogen niet genieten van zoveel roem en rijkdom, omdat ze niet geloven dat je dat kunt bereiken zonder de hulp van duistere machten. 

Bron(nen):   Sunday Times  Het Nieuwsblad    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Wagar Mansour

  belachelijk, justin bieber is heel streng christelijk dus die zou de duivel nooit aanbidden. Ook beyonce zou dat echt nooit doen.

 2. Wagar Mansour

  belachelijk justin bieber is streng christelijk en zou de duivel dus nooit aanbidden, Beyonce zou dat nooit doen

 3. Milou van assen

  ik geloof hier zeker in ! een meisje die ik ken heeft ooit duivel opgeroepen en verbrook het contact midden in een gesprek de volgende dag kwam ze uit de douche en stond er op haar arm een teken van de duivel de volgende dag toen ze wakker werd zat haar been onder de krassen toen is ze naar een psycholoog gegaan en alles is goed gekomen maar toch eng.

 4. Lulu de Jong

  Me vriendin zegt het net maar als het waar is,vindt ik het zielig voor her kindje van Beyoncé want die word er dan waarschijnlijk ook in meegetrokken…

Reacties niet toegestaan