Jikkie stapt op. "Het rapport bevat 25 paginas ellende over mij.

Jikkie van der Giessen stapt op als bestuursvoorzitter van de Hogeschool Codarts, waar onder meer het Rotterdams Conservatorium en de Rotterdamse Dansacademie onder vallen. Als reden voor haar besluit noemt Van der Giessen een “vernietigend rapport”.
Dit rapport is opgesteld in opdracht van de medezeggenschapsraad. Van der Giessen zegt tegen NRC:
“Ik denk dat het het beste is voor de instelling als ik niet langer in deze functie blijf. Het rapport bevat 25 pagina’s ellende over mij.”
De oud-wethouder voor D66 in Amsterdam is sinds 1999 de baas bij Codarts, een hogeschool met ongeveer 1.100 studenten.
Begin dit jaar werd bekend dat er bij de Inspectie van het Onderwijs klachten waren binnengekomen van een medewerker en een student over financiële onregelmatigheden en slecht onderwijs op de school.
Op de school zou een cultuur van angst en intimidatie heersen.
Medewerkers zeggen bang te zijn voor Van der Giessen. 'Als ik Jikkies hakjes over de gang hoor klikken, gaat mijn hartslag al omhoog.' 'Haar woede-uitbarstingen en willekeur zijn berucht.’ Van der Giessen zegt in NRC over dat laatste:“Het feit dat ik de energie heb gehad om Codarts te brengen waar het nu is, heeft een keerzijde, namelijk dat ik zeg waar het op staat. Ik heb krachtig moeten optreden, bijvoorbeeld door iemand te ontslaan.”

Bron(nen):   Welingelichtekringen.nl  Welingelichte Kringen  NRC