92% van de nummers in de Amerikaanse Top-10 gaan over seks

Muzikanten in de VS zijn geobsedeerd door seks, en er is een wetenschappelijk onderzoek dat dat staaft: "Ongeveer 92% van de 174 nummers die in 2009 de Amerikaanse Top-10 haalden bevatten “reproductieve boodschappen”, zegt hoogleraar evolutionaire psychologie aan de Universiteit van Albany Dawn R. Hobbs.
Die 174 best verkopende nummers werden geanalyseerd om te bepalen hoeveel erotisch getinte boodschappen ze bevatten in een van de 18 erotisch gerelateerde categorieën, waaronder "opwinding", "seksuele vaardigheid," en "genitaliën." Gemiddeld telde elke song 10,49 seks-gerelateerde uitdrukkingen. R & B stak met de kop en schouders uit boven country en pop, meldt The Atlantic Wire.
"Seksuele aantrekkingskracht" was het populairste thema bij zowel R & B en popsongs, terwijl "verbintenis" het meest voorkwam in de countrymuziek.

Seks verkoopt. De best verkochte nummers bevatten aanzienlijk meer seksuele boodschappen dan de nummers die niet de Top-10 eindigden, aldus het rapport. Een trend die niet dateert vanaf 1959, maar helemaal gaat tot aan de opera.

  

 

Bron(nen):   The Atlantic Wire