‘Bloedvete tussen Obama’s en Clintons’

De Amerikanen komen de zomer wel door met de pas verschenen spannende, Shakespeareaanse bestseller Bloedvete (Blood Feud), die in één keer bovenaan de bestsellerslijst staat. Volgens de New York Times lees je het boek, vol onwaarschijnlijkheden, in één ruk uit. Bloedvete bevat veel citaten over de vermeende vete tussen de twee presidentiële families. Schrijver Edward Klein citeert Bill Clinton: "Ik haat die Obama meer dan ieder ander die ik heb ontmoet, meer dan ieder ander die heeft geleefd." Michelle Obama zou Hillary Clinton 'Hildebeest' noemen en er zou sprake zijn van een fysieke ruzie tussen Obama en Hillary. Edward Klein schreef eerder The Amateur, een anti-Obamaboek. Ook dat boek sloeg aan bij zijn (voornamelijk conservatieve) lezerspubliek. Zijn nieuwe boek neemt het op tegen Hard Choices van Hillary Clinton en weet Hillary zelfs te passeren op de gecombineerde lijst voor gedrukte en e-boeken. In Hillary's boek wordt juist gesproken van een 'persoonlijke vriendschap' met de Obama's.
Klein gebruikt in zijn boek nauwelijks bronnen waardoor de juistheid van de citaten twijfelachtig is. Toch is het naar verluidt niet altijd gezellig tussen de families. In het boek Double Down van Mark Halperin en John Heilemann wordt Obama geciteerd over Bill Clinton: "Ik mag hem met mate." Voor een etentje met Clinton zou Obama expres ook anderen hebben uitgenodigd. "Ik ben niet in staat nog meer onverdunde Clinton te verdragen," aldus Obama.

Bron(nen):   AD      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Hector

    Michelle Obama heet eigenlijk Michael en werd geboren als een man. Barack is een Keniaanse homo. Dit maakt allemaal niet uit. Wat het zo hypocriet maakt is hoe het presidentiële paar zich publiekelijk presenteert als happy family met 2 kleine meisjes als ware het hun dochters. Vreselijk volk die yanks.

Reacties niet toegestaan