Coming soon: X-mas Nightmare

Sinterklaas hebben we overleefd. Maar het ergste moet nog komen: de kerstdagen met verplichte familienummertjes, handenvol geld voor nutteloze cadeaus waar je even nutteloze cadeaus voor terugkrijgt. Veel te veel en veel te vet eten. Gebrek aan beweging en frisse lucht. Mensen die je eigenlijk liever niet zou zien. Niet iets om naar uit te kijken.

Steeds meer mensen zetten zich ertegen af: een mini-Occupybeweging rond de kerstboom? Als je voorgoed wil afrekenen met de kalkoen is nu het moment rijp. Iedereen zijn eigen kleine revolutie. Veranderingen in familietradities zijn niet altijd even makkelijk door te voeren. De sociale druk kan heel groot zijn. Maar in een tijdperk van protesten heb je ook in familiale kring een opening. Kritiek op buitensporig veel en dure cadeau's en een overdaad aan drank en voedsel sluit naadloos aan bij de kritiek op ons economisch systeem. De spilzucht is in deze tijd van het jaar een feit.

Het is tijd om dingen te veranderen. En de sociale en politieke veranderingen raken ook aan die in ons persoonlijk leven. De meest duurzame veranderingen ontstaan als er eerst op een niet-hiërarchische manier consensus wordt bereikt. Probeer een draagvlak te creëren door iedereen de kans te geven zijn mening te geven en gehoord te worden. Zo kun je samen zoeken naar een ​​passende manier om waardering voor elkaar te uiten. Sterkte!

Bron(nen):   Salon