Dagje uit: bezoek een steenkoolmijn in België

In een oude luchtgang van de voormalige steenkoolmijn van Winterslag (Genk) wordt op 29 april het nieuwe toeristisch belevingscentrum C-Mine expeditie geopend. Over een traject van 1,5 kilometer worden alle zintuigen van de bezoekers geprikkeld. Deze attractie is zowat het laatste project in de herbestemming van de oude mijnterreinen en gebouwen in Winterslag.

De oude luchtgang van de mijn is niet omgevormd tot een museum over het verleden van de Limburgse koolputters. Het is een modern belevingscentrum geworden, waar bezoekers authentieke ruimtes uit het mijnverleden in een kunstige omgeving aantreffen, verhalen en geluiden uit de mijn kunnen horen en zelf produceren en zelf een geur kunnen samenstellen.

Er werd 5 jaar gewerkt aan de samenstelling van het parcours. Heel wat kunstenaars verleenden hun medewerking. Het project heeft de ambitie om per jaar tienduizenden toeristen te lokken. Ook de opening van het nieuwe cultuurplein (20.000 m2) en de inhuldiging van de fonkelnieuwe led-verlichting staan nog op de agenda. Onder de naam C-Mine is de site uitgegroeid tot een trefcentrum voor cultuur, creatieve economie en onderwijs.

Info & tickets
C-mine bezoekersonthaal - C-mine 10 bus 2 – 3600 Genk
T + 32 89 65 44 90
c-minebezoekersonthaal@genk.be

Bron(nen):   Knack  C-Mine