Kleding Walter Van Beirendonck in Antwerpse kringloopwinkel

Cultuur
maandag, 07 mei 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In de winkel van de failliete modeontwerper Walter Van Beirendonck werd in de kelder nog een grote voorraad kleren gevonden. Die eindigt nu in de kringloopwinkel.
Het is een pijnlijke ontwikkeling voor de man die wereldwijd als een van de grote modeontwerpers wordt beschouwd. Midden februari sloot hij zijn conceptstore in Antwerpen. Na het faillissement werd een grote onlineverkoop van collectiestukken en winkelinrichting georganiseerd, die uiteindelijk € 59.000,- euro opbracht.
Nu blijkt echter dat de luxueuze winkel van Van Beirendonck daarmee nog lang niet helemaal leeg was. De verhuurder van het pand trof na de definitieve uitverkoop nog een bomvolle kelder aan. Daarin lagen behalve rommel ook etalagepoppen, winkelinrichting en een hoop kleren. Omdat de man geen weg wist met al die spullen, liet hij de kringloopwinkel komen. In totaal waren 6 vrachtauto's nodig om alle spullen naar het centrale depot te brengen. Daar wacht nu een behoorlijke partij kleren om verdeeld te worden over de verschillende kringwinkels.
Tussen de kleren zitten flink wat bijzondere stukken, zoals de overalls die Van Beirendonck in 2004 voor het Antwerpse stadspersoneel ontwierp en de papieren jurkjes die hij samen met zijn levenspartner bedacht, de ontwerper Dirk Van Saene. Aan sommige stukken hangen zelfs nog prijskaartjes die in de honderden euro's lopen.
De kringloopwinkel weet nog niet precies wat er met de Van Beirendonck-kleren zal gebeuren. Een groot deel van de collectie is mogelijk niet geschikt om te verkopen, wegens een muffe keldergeur.
foto: she.be
Bron(nen): De Standaard