Kinderen denken dat Jezus een voetballer is

Een op iedere vijf Engelse kinderen tussen de vijf en de twaalf jaar denkt dat Jezus een speler is die uitkomt voor Chelsea. 20% van die kinderen denk  ook dat op Kerstmis de verjaardag wordt gevierd van de kerstman. Een op de drie denk dat Jezus werd geboren op de Zuidpool waar ook de kerstman vandaan komt. En 20% is ervan overtuigd dat Maria haar kind ter wereld bracht in een kerk. Een groot Engels winkelcentrum hield een onderzoek naar de vraag of de jonge generatie nog enig idee heeft waar het met kerstmis omgaat. Ze hebben geen idee. En voorzover ze ideeën hebben zij die soms geestig. Een op de vier kinderen denkt dat de herders Jezus hebben weten te vinden door te zoeken op Google Maps. Het winkelcentrum gaat de komende week bij een kerststal op het terrein uitleggen waarom het kerstmis is en dat het niet alleen draait om cadeaus.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Categorie “waar komt de melk vandaan?… uit de supermarkt meneer”
  Het enige wat je moet doen is de ouders een schop onder hun reet verkopen want sommige dingen horen bij je basale bagage die je van huis uit mee hoort te krijgen. Of je nou gelovig bent of niet dat maakt niks uit. Een grote parate kennis vergroot je succes.

  • vandehoedenderand

   Op zich wel mee eens. Maar het gaat hier ook om kinderen van 5 jaar. Die weten gewoon nog niet veel. Althans, niet allemaal. Los daarvan zijn dit soort onderzoeken altijd een beetje vreemd. In de VS zou volgens sommige onderzoeken een groot deel van de bevolking geloven dat er marsmannetjes op aarde rondlopen. Of dat de Bilderbergers de wereld besturen. En over de chemtrails zal ik maar niet beginnen.

   Er zal altijd een substantieel deel van de bevolking zijn die niet geïnformeerd is en ook niet wil worden. Het enge is, dat die lui ook stemrecht hebben. Want het is een niet onaanzienlijk deel. Maar ja, da’s één van de keerzijden van democratie. ‘t Is niet anders.

   (in antwoord op catchit64)

Reacties niet toegestaan