Serious Request stevent af op nieuw record

Als de tekenen van de afgelopen dagen doorzetten, stevent de 3FM-actie Serious Request af op een nieuw record. Dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren verlaten woensdagavond rond 21.00 uur het Glazen Huis in Haarlem, waar ze zes dagen lang 24 uur per dag radio en tv maakten zonder dat ze iets mochten eten.

De opbrengst gaat dit jaar naar vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. De dagelijkse tussenstanden waren tot nu toe elke dag hoger dan vorig jaar, toen uiteindelijk in Leeuwarden 12,3 miljoen werd opgehaald voor het tegengaan van kindersterfte door diarree.

Voorafgaand aan de actie liet zendermanager Wilbert Mutsaers weten dat een record weliswaar niet het doel is, maar dat het wel begint te kriebelen als de teller tijdens de actie steeds meer oploopt.

De dj's gaan vanaf de Grote Markt naar het podium op het Houtplein, waar het slotfeest is. Hier wordt de opbrengst bekendgemaakt. Vanaf 16.00 uur zijn er al optredens van Chef Special, Dotan, Jett Rebel, Kensington, Jacqueline Govaert, Mr. Probz en Afrojack.