Crewlid serie Zwarte Tulp overleden na ernstig ongeluk

Het 26-jarige crewlid van de dramaserie Zwarte Tulp is overleden aan haar verwondingen. De van oorsprong Belgische Annelien Vanderhoeght werd dinsdagavond aangereden door een collega, vlak na de opnames van de dramareeks in het Noord-Hollandse Zuidoostbeemster.

De voormalige studente aan het RITS in Brussel, woonde al vier jaar in Amsterdam en werkte aan haar carrière in de filmwereld. Dinsdagavond ging het gruwelijk mis. Ze werd in het donker van achteren aangereden toen ze met een collega richting haar auto liep.

De bestuurder van de bestelbus die haar raakte, een 30-jarige man uit Amsterdam en teven collega van Annelien, was bezig met het verplaatsen van zijn auto.

Na het ongeluk moest de vrouw worden gereanimeerd en werd ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar bezweek ze aan haar verwondingen. ,,Producent NL Film heeft intensief contact met de familie en de bestuurder. NL Film en RTL leven intens mee met de families en het productieteam,'' aldus een woordvoerster van RTL.

NL Film houdt woensdag een bijeenkomst voor cast en crew waar slachtofferhulp bij aanwezig zal zijn. Zwarte Tulp vertelt over twee families in de bollenstreek die allebei proberen een zeldzame nieuwe zwarte tulp te kweken.