Concertgebouw Arnhem dicht wegens asbest

Concertgebouw Musis Sacrum in Arnhem gaat tot en met eind februari volgend jaar dicht wegens de onverwachte vondst van asbest in kruipruimtes. Alle geplande concerten en andere bijeenkomsten zijn afgezegd. De directie probeert andere locaties te vinden voor al geboekte voorstellingen. Als dat niet lukt, krijgen mensen die al een kaartje hadden gekocht hun geld terug, aldus de gemeente Arnhem woensdag.

Het monumentale Musis Sacrum wordt in oude luister hersteld. Toen de 20 miljoen euro kostende verbouwing van start ging, is er asbestonderzoek gedaan. Het asbest in de dichtgemetselde kruipruimte is daarbij echter niet ontdekt. Volgens de gemeente is er geen gevaar voor de gezondheid geweest.

Het verwijderen van het asbest geeft zo veel overlast, dat de grote concertzaal niet kan worden gebruikt. De gemeente verwacht wel dat de complete verbouwing van het complex nog steeds in 2017 klaar is.

Tot maart 2017 stonden onder meer de Nationale Reisopera, London Baroque met Emma Kirkby en het Nederlands Kamerkoor op het programma.